Vichymorötter

Tillbehör till grillat eller stekt kött

    Du behöver

  • 500-600 g färska saftspända morötter
  • 2 msk riktigt smör
  • lite salt och peppar
  • en nypa socker
  • ca 1 dl vichyvatten
  • 1 knippa persilja

Arbetsgång
Tvätta morötterna, skala om det behövs
Gör tunna skivor med vass kniv, mandolin, osthyvel eller matberedare
Vill du göra det lite festligare kan du skiva lite snett
Lägg smöret i en lagom stor och vid kastrull
Lägg i morötterna fräs ett par minuter på låg värme utan att de tar färg
Krydda med salt, peppar och socker
Häll på vichyvatten och koka utan lock 7-12 minuter, passa så det inte kokar torrt – fyll i såfall på med mer vichyvatten
Finhacka persilja och blanda ner

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s