Dagnys pressgurka

Tillbehör till stek

Du behöver

  • ca 3 hg färsk gurka
  • 2 msk ättiksprit 12%
  • 2 msk socker
  • 1 krm salt
  • 1 dl vatten
  • 3-4 kvistar persilja
  • ev lite vitpeppar

Arbetsgång

Blanda vatten, salt, socker och ättiksprit i en kastrull
Värm och rör om tills allt salt och socker löst sig
Ställ att svalna
Tvätta gurkan väl
Skär tunna skivor med mandolin, eller osthyvel
Lägg gurkskivorna i en bunke
Häll över den svalnade ättikslagen
Krydda eventuellt med lite vitpeppar
Klipp persilja fint och blanda i gurkan
Fyll över alltsammans på glasburk med lock
Ställ svalt i ca 1 timme före servering

Bild från Matrepubliken

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s