Enkel sommarförrätt

Förrätt med rödbeta

Passar bra som förrätt året om

Du behöver:
  • 200 g råa rödbetor
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • salt och peppar
  • ½ dl reducerad kalvbuljong
  • 200 g smör
  • gräslök
Arbetsgång:
  • Borsta och koka sakta rödbetorna mjuka i grädden
  • Skala och mixa till slät purée
  • Så här långt kan du förbereda
  • Blanda sen avsvalnade puréen med ägg och kryddor
  • Fördela i 4 smörade portionsformar
  • Grädda i ca 55 min i 225 grader i vattenbad
  • Koka upp buljongen
  • Klicka i smöret och vispa
  • Smaka av och krydda om så behövs
  • Stjälp upp formarna på tallrikar och häll såsen runt om
  • Garnera med gräslök, valfritt finklippt eller hela strån
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s