Husets gräddsås

Gräddsås till buffébordet

Gott till skivad kalvstek eller fläskkarré

Du behöver för 20 bufféport:
  • 3 msk vetemjöl
  • 60 g smör
  • 3 msk kalvfond
  • 2 dl mjölk 3%
  • 5 dl vispgrädde
  • salt
  • vitpeppar
  • ev mer vätska
Arbetsgång:
  • Smält smör i en kastrull
  • Rör i mjölet och blanda ordentligt
  • Späd med mjölken lite i taget under vispning
  • Fyll på med grädde och koka sakta i 5 min
  • Smaka av med salt och peppar och späd med mer vätska om det behövs
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s