Jordärtskockgratäng

Enkelt vegetariskt

Du behöver:
  • ½ kg jordärtskockor
  • kokande vatten
  • 2 st gula lökar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 4 st tomater
  • 1 st citron
  • ½ dl rapsolja
  • ca 1 dl buljong
  • salt, kyndel, paprikapulver
  • ev riven ost
  • finhackad persilja
Arbetsgång:
  • Borsta skockorna, men skala inte
  • Koka knappt mjuka i max 10 min
  • Skiva lök och tomater, blanda med skockorna i smord eldfast form
  • Toppa ev med riven ost
  • Gratinera i 250 grader
  • Servera med finhackad persilja och en god sås t ex Sauce verte
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s