Chokladmyntaglass

Du behöver

    Chokladmynta

    Chokladmynta

  • glassmaskin
  • 2 dl standardmjölk
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 45-50 g socker
  • 60 g honung
  • 4-5 äggulor beroende på storlek
  • några chokladmyntablad

Arbetsgång

    Grovhacka myntabladen och lägg i kastrull tillsammans med 1 dl av grädden.
    Sjud upp och låt svalna till fingerljumt.
    Sjud upp en gång till och ställ kallt.
    Sila av myntabladen.
    Värm under lätt vispning mjölk + grädde till 60 grader
    Vispa ägg och socker tills äggen blir bleka
    Tillsätt grädd/mjölkblandningen till äggsmeten (ej tvärtom)
    Värm allt under noggrann omrörning – viktigt – tills smeten nått ca 80 grader och tjocknat.
    Sila ev smeten och sätt i kylskåp ca 4 timmar
    Kör i glassmaskin och ät direkt

Välj vätskemängd efter din glassmaskin – vår klarar ½-liter

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s