Du behöver
- glassmaskin
- 2 dl standardmjölk
- 2,5 dl vispgrädde
- 45-50 g socker
- 60 g honung
- 4-5 äggulor beroende på storlek
- några chokladmyntablad
Arbetsgång
- Grovhacka myntabladen och lägg i kastrull tillsammans med 1 dl av grädden.
Sjud upp och låt svalna till fingerljumt.
Sjud upp en gång till och ställ kallt.
Sila av myntabladen.
Värm under lätt vispning mjölk + grädde till 60 grader
Vispa ägg och socker tills äggen blir bleka
Tillsätt grädd/mjölkblandningen till äggsmeten (ej tvärtom)
Värm allt under noggrann omrörning – viktigt – tills smeten nått ca 80 grader och tjocknat.
Sila ev smeten och sätt i kylskåp ca 4 timmar
Kör i glassmaskin och ät direkt
Välj vätskemängd efter din glassmaskin – vår klarar ½-liter