Husets morotslåda

Rotfrukter går fortfarande att hitta hos svenska odlare med lagringsmöjligheter. Här kommer ett enkelt recept som kan passa på påskbordet

Receptet räcker till 20 bufféportioner
500 g skalad kålrot riven
2 msk smör
1 tsk salt
1 krm peppar
eventuellt 1 näve hackad frysta salviablad
600 g skalad morot riven
130 g skalad schalottenlök finhackad
2 msk smör
1 tsk salt
1 krm peppar
3 ägg
3 dl lantmjölk/ gräddmjölk

Fräs kålroten i smör, krydda
Lägg i botten på en ugnssäker form
Strö eventuellt ut salviahack över kålrotsfräset
Fräs lök och morot i smör och krydda
Lägg morotsfräset i formen
Vispa ihop ägg och mjölk, häll i formen

Jag gräddar i varmluftsugn 170 grader + micro 360W i ca 15 min

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s