Rotfrukter går fortfarande att hitta hos svenska odlare med lagringsmöjligheter. Här kommer ett enkelt recept som kan passa på påskbordet
Receptet räcker till 20 bufféportioner
500 g skalad kålrot riven
2 msk smör
1 tsk salt
1 krm peppar
eventuellt 1 näve hackad frysta salviablad
600 g skalad morot riven
130 g skalad schalottenlök finhackad
2 msk smör
1 tsk salt
1 krm peppar
3 ägg
3 dl lantmjölk/ gräddmjölk
Fräs kålroten i smör, krydda
Lägg i botten på en ugnssäker form
Strö eventuellt ut salviahack över kålrotsfräset
Fräs lök och morot i smör och krydda
Lägg morotsfräset i formen
Vispa ihop ägg och mjölk, häll i formen
Jag gräddar i varmluftsugn 170 grader + micro 360W i ca 15 min