Abborre med svamp och rotfrukter

En fiskrätt som tar lite längre tid att göra

  • Koka var för sig rödbetor + gulbetor lagom mjuka
  • Låt dem svalna, skala och skär i lagom stora bitar
  • Skala selleri, skär i strimlor och koka lättr
  • Svetta grovhackad eller hel svamp tills vätskan kokat in
  • Smöra en ugnsform lätt. Lägg på finstrimlad mangold, salta lätt
  • Täck med abborrfiléer, krydda med citronsaft, salt, peppar och torkad ringblomma
  • Slå på grädde och sätt in i ugn VL 160 grader + micro 350W i ca 15 min
  • Skär lite olika lökar i klyftor, fräs i lite smör
  • Lägg i rotfrukterna och fräs på låg värme tills allt blivit genomvarmt
    • Svamp_0373
      Servera gärna rotfruktsfräset och abborrfiléerna med lite citronsmörsås

        Annons

    Kommentera

    Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

    WordPress.com-logga

    Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

    Facebook-foto

    Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

    Ansluter till %s